Polske æbleskiver med friskost, peberrod og stikkelsbærchutney.Æbleskivedej:250 g hvedeme50 g fuldkornshvedemel,1 tsk salt,1 tsk sukker,1 tsk natron, 1/2 tsk bagepulver, 3 æg delt i blommer og hvider, 4 dl kærnemælk.Pisk æggehviderne stive og stil tilside. Bland alle tørre ingredienser og tilsæt æggeblommer. Hæld kærnemælken i lidt efter lidt og pisk blandingen. Vend hviderne i som det sidste og stil på køl en times tid.Friskost er samme opskrift som til den polske lagkage. Det eneste der tilføjes er godt med friskrevet peberrod og en smule sukker.Stikkelsbær chutney:500 g stikkelsbær, 1 fintskåret løg, 1 citron, 2 stjerneanis, 2,5 dl rørsukker. 2 tsk rørsukker/ 2,5 tsk melantin.Kog stikkelsbær, løg, citronsaft, sukker og stjerneanis i en halv times tid. Bland de 2 tak rørsukker med melantin, skru op for blusset og tilsæt. Kog blandingen igennem i 2 min og hæld på skoldede glas.Når æbleskiverne skal steges, varmes en æbleskivepande op med smør og cirka en spiseskefuld dej fordeles i hvert hul. Herefter lægges en tsk friskostfyld i midten og der lukkes af med en lille skefuld dej.Når skiverne er færdige, indtages de i godt selskab med chutney og friskrevet peberrod og evt ramsløgsblomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *