Spoler lige tiden nogle uger tilbage og deler opskriften på de skønne polske piroger jeg lærte at lave af min gode ven @andreo___michaelo mor. Her er den frit fortolket og som de små hænder afslører, udført med børn i køkkenet️ Dejen består af 250 g hvedemel, 125 ml kogt afkølet vand, 1 æggeblomme og 1/2 helt æg, 25 g smeltet smør og 1/2 tsk salt. Saml alle ingredienser, ælt den igennem og stil den på køl. Fyldet består her af 200 g friskost ( opskriften er givet tidligere ) el ricotta, 1 finthakket løg og 40 g blomkål i tern, som sammen steges i smør på panden, køles af og røres med osten. Nu er det tid til at rulle dejen ud- gerne af 2 omgange for at bevare fugten. Rul den super tyndt ud og stik cirkler med et glas. Fyld en gavmild tsk fyld på hver og luk den til en halvmåne. Vær opmærksom på at den er helt lukket, så den ikke åbner sig under kogningen.De færdige piroger koges ca 4 min i letsaltet vand, til de kommer op til overfladen. Jeg serverede dem med skiver af blomkål stegt i smør, smørsauce, valnødde dukka (også efter tidligere opskrift ) og masser af sort peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *