Det er jo ikke forbudt at drømme sig til varmere himmelstrøg …?‍♂️️Her er det en baklava med de nødder man nu har, gavmildt balsameret med honning/ appelsinsirup og smør. Til en bradepande på 25 X 30 bruges cirka 8 store ark filodej, hver især klippet i 4 stykker. 50 g valnødder/50 g hasselnødder/50 g pistacienødder ristes på en tør pande til de dufter. Til siruppen koges 1 dl honning med 1/2 dl vand, 1 presset appelsin, nogle kardemommekapsler let knuste og evt lidt rosenpeber el alm peber til den er reduceret ned til cirka 3/4 og sies.I en gryde smeltes 100 g smør og bund og sidder i bradepanden pensles godt, før 2 stykker filodej lægges ned i formen. Disse pensles med smør og dette gentages indtil man har 8 lag filodej. Nu lægges nødderne på filodejen og der hældes ca 5 spsk sirup over. Læg nu 2 lag filodej mere ovenpå, pensl og gentag- sidste lag pensles ligeledes. Med en skarp kniv ridser man op, så der er 20 stykker. Pensl en sidste gang med smør og hæld godt med sirup over- ikke så det sejler, men stadig gavmildt meget. Bag den ved 190 grader i ca 35 minutter, til den har en smuk gylden farve? Server den for sultanen, din udkårne, dine børn med myntete eller bare god sort te!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *