Det ender med denne platte, som hvis alt går vel er klar imorgen 🏾Idag skal der laves ost og råsyltede gulerødder- gode gamle dyder️️Skær gulerødder på mandolinjern eller skræl tyndt med kartoffelskræller og læg dem i et rent syltetøjsglas.Varm i en gryde 1,5 dl lys hvidvin el æblecidereddike, 0,5 dl vand, 85 g sukker og 2 tsk sennepskorn. Når sukkeret er opløst hældes det over rødderne og låget skrues på.I en tykbundet gryde varmes 1,5 l kærnemælk langsomt op til 60 grader. Hvis man ikke har et termometer holder man bare øje med hvornår det skiller. Det tager ikke ret lang tid! Så slukker man for varmen og tager det forsigtigt med en hulske over i en finmasket sigte eller igennem et klæde. Lad det dryppe af en halv times tid og pres det derefter i form i en form el kop eller lign.Strø flagesalt og friskkværnet peber over og stil på køl til dagen efter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *