Rhubarbe-tarte-tartin med vaniliesirup og flødeskum

blog_fritoesen_rhubarbe_1

blog_fritoesen_rhubarbe_2
Butterdej:
250 g hvedemel
40 g smør
1 tsk eddike
1,5 dl mælk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
200 g smør til udrulning

Rør dejen til den er smidig og fast.
Sæt den koldt en times tid.
Rul den nu ud til en stor kvadrat og fordel smørret, som er skivet på dejen.
Fold alle sidder ind over smørret og bank den godt igennem med kagerullen. Fold den  2 gange og stil den på køl en halv time.

Dette gentages 3 gange.

Denne portion er så rigeligt til en omgang Rhubarbe-tarte-tartin, men når man kaster sig ud i projektet, er det dumt ikke at lave en god omgang, som kan bruges til alt muligt andet- tartelettet, madtærter etc og fint kan rulles og gemmes på køl nogle dage.

Rabarberfyld (portionsanrettet):
45 g fintsnittede tynde rabarber
15 g rørsukker
lidt citron
Evt. vanilie eller vanillie-sirup

Fordel rabarber og sukker i bunden af en tarteletform eller en lille tærteform og lad sukkeret opløse sig. Stik et låg i butterdejen og klem det ned over- vær opmærksom på at det slutter helt tæt i kanten.

Prik et par huller og bag dem ved 175 grader i ca 10-15 min, til de gyldne. Tag dem ud og la dem stå et par minutter, inden de vendes nænsomt.

Bagningen på hovedet gør at smørret fra butterdejen flyder ned og danner den bedste karamel i kanten og fugtigheden stadig bevares. Serveres med iskoldt letpisket flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *