Rødbede-pizzasnegle med porre, feta, birkes og honning

fritoesen_blog_roedbedesnegle_1

fritoesen_blog_roedbedesnegle_2

Langtids hævet dej:
1/2 L vand
150 g durum hvedemel
500-600 g hvedemel
15  g gær
15 g salt
4 spsk olivenolie
1 mellemstor revet rødbede
Evt lidt hakket rosmarin
Fyld:
2 porrer
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
200 g feta (ged eller ko)
evt acacie honning
Peber
Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt olivenolien og den revne rødbede.
Herefter tilsættes salt og mel og dejen æltes, til den er fast- men ikke for tør- hvorefter den stilles koldt til dagen efter.
Til fyldet skæres porrerne i middelstore stykker og steges i olivenolie sammen med hvidløg og birkes, samt spidskommen.
Dejen rules ud til en lang, tynd flade og fyldet fordeles på. Osten smuldres og honningen (ikke meget) hældes over, inden dejen rulles og skæres i passende stykker.
De lægges på bageplade hvor de efterhæver en halv times tid.
Inden de sættes i ovnen ved 180 grader, pensles de let med olivenolie.
De bages i ca 10 min – til de får farve og lyder hult når man banker på bunden.
Sneglene er mere arabiske/tyrkiske, end italienske og passer rigtigt godt til alverdens tabuleer, linse/bønnesalater, humus, kebab osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *