Surdejs maltpizza bianco med rødløg

fritoesen_blog_maltpizza_1 fritoesen_blog_maltpizza_2 fritoesen_blog_maltpizza_3

Dej til 3 pizzaer:

350 g vand
100 g surdej ( eller 15 g gær)
150 g durumhvede
50 g groft mel ( grahamsmel el rugmel)
300 g god hvedemel
10 g salt
1-2 spsk malt i pulver -passer til 1 pizza

Fyld:

125 g mozzarella
75 g Saint Agur
1-2 rødløg fint snittet
Olivenolie
flydende honning

Vand, surdej, salt og mel blandes og vendes 4 gange i løbet af de næste 2 timer. Herefter vendes dejen ud på bordet og strækkes/ æltes igennem. Dejen delen i 3 og dækkes med et klæde og stilles køligt.

Efter et par timer rulles den dej der skal tilsættes malt ud til halv ønsket bredde og malten drysses ud over. Klap siderne ind over og rul den ud igen, så der opstår et marmoreret mønster. Dejen skal være spændstig men ikke våd, så tilsæt mel efter behov.

Fordel osten, rødløg og lidt olivenolie på bunden og bag til den sprød. Når den kommer ud hælder man honningen på og serverer med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *