Hyben marmelade med mandler og citrongræs

Hybenmarmelade-med-mandler-og-citrongraes

1 kg rensede hyben
600 ml vand
1 citron (saft og skal)
400 g rørsukker
1,5 dl smuttede mandler
1 stængel citrongræs – banket flad 2 -3 tsk melantin
evt lidt chili eller peber

De rensede skaller, koges op med vand, citrongræs og citronsaft i ca 15 min, inden det meste af sukkeret tilsættes og koger med i 10 min.
Resten af sukkeret blandes med melantin, som tilsættes og koger med i 2 min ved høj varme. Purer evt. marmeladen nænsomt med en stavblender, så der stadig er halve skaller tilbage.

Marmeladen tages fra varmen og mandlerne tilsættes. Fjern samtidig resten af citrongræs – stænglen og luk marmeladen til.

Marmeladen er god til ost, både hårde gede/fåreoste og blåskimmel.
Og så er den også helt perfekt til en “fidus” også kendt som friturestegt camembert.

Hvis man ønsker at bruge den i en dessert, ville den være fin i en pandekage – rullet med lidt ricotta.

fritoesen_blog_hyben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *